Wat bevalt Apple medewerkers?

Moderne IT-bedrijven bieden de wereld niet alleen nieuwe technologieën en bieden geweldige kansen voor de wetenschap, maar creëren ook de beste voorwaarden voor hun medewerkers om productief te werken. Niet alleen bekende wereldwijde bedrijven – Google, Apple, Microsoft of Amazon — maar ook kleine bedrijven in verschillende landen hebben een gemeenschappelijke praktijk om hun waardevolle personeel van huis naar kantoor en terug te vervoeren. Een dergelijke levering van medewerkers maakt het mogelijk om het vertrouwen en de waardering van het personeel te winnen.

 

Hoe komen werknemers van grote bedrijven aan het werk?

San Francisco ziet elke dag duizenden onopvallende witte bussen op de straten en lanen. Hun doel is om medewerkers van het beroemde Apple bedrijf langs een geheime route te brengen. Gewone inwoners van de stad weten niet waar en op welk tijdstip deze bussen stoppen en met welke frequentie ze rijden. Het is alleen bekend dat met een interval van ongeveer vijf minuten, dergelijk vervoer verschijnt in bijna alle hoeken van een enorme metropool, het maken van ongeveer 200 reizen per dag. In feite zijn dit mini-kantoren voor de techno elite, die zijn uitgerust met de nieuwste technologieën.

 

Natuurlijk, voor de medewerkers zelf, zo ‘ n goed doordacht systeem is erg handig, omdat je niet hoeft te staan in de files voor uren. Maar voor gewone burgers creëert dit vaak ongemak, omdat het steeds moeilijker wordt om elke dag in dergelijke omstandigheden in de stad te bewegen. Soms wordt de situatie erg verhit, wat leidt tot massale protesten.

 

Een uitweg uit de situatie. Wat hebben moderne ontwerpers bedacht?

De beroemde ontwerper en architect Alfred Tu stelde een ideale oplossing voor dit probleem voor. Volgens hem zal het niet moeilijk zijn voor zo ‘ n groot IT-bedrijf als Apple om een stad te bouwen voor zijn personeel. Volgens zijn idee, een dergelijke schikking moet worden gevestigd rond het centrale kantoor van het bedrijf, die het leven veel gemakkelijker voor werknemers zal maken, bespaart hen van het hebben om naar hun werkplek voor uren elke dag. Tegelijkertijd zullen de inwoners van de stad zelf tevreden zijn, omdat de belangrijkste verkeersstroom aanzienlijk zal afnemen, waardoor ze de mogelijkheid krijgen om veilig gebruik te maken van het openbaar vervoer. De stad zal worden omringd door tientallen gebouwen met meerdere verdiepingen, het hoofdkantoor in de vorm van een ruimteschip. Dit dorp zal worden gevuld door absoluut alle medewerkers van het bedrijf – van ingenieurs en ontwerpers tot bekende ontwikkelaars en Apple specialisten.