Smalltalk

SpaceX’s lansering av denne «kornsiloen» er et nytt skritt på veien til Mars for Elon Musk – se stjerneskipet SN5-videoer

Med lanseringen av en slags gigantisk kornsilo, er SpaceX et lite skritt nærmere Mars.

Gründer og teknologimilliardær Elon Musks romselskap lanserte en prototype av et potensielt revolusjonerende rakettsystem: SN5 på tirsdag.

Testflyvningen fant sted på SpaceX’s raskt voksende rakettfabrikk. Det teststedet ligger i nærheten av byen Boca Chica i et ganske avsidesliggende område i den sørøstlige spissen av Texas.

«Mars er realistisk», tvitret Musk kort tid etter flyturen, som gikk opp ca 150 meter opp i himmelen. «Fremgangen akselererer.»
Nettstedet SPadre.com, som har et kamera fra South Padre Island, fokusert på SpaceX lanseringssted, kringkaste hele lanseringen fra start til slutt.

I bakgrunnslydene til en livestream arrangert av NASASpaceFlight.com (enda et bilde med et annet kamera), var det klar jubel fra SpaceX-ansatte.

I videoen nedenfor kan du se flyreisen fra feeden til SPadre.
Videoen viser prototypen som lanseres av en Raptor-rakett, beveger seg over plattformen og lander igjen. For landing bruker romfartøyet et sett med spesielle ben.

Musk tvitret senere at Starships neste sett med landingsplasser vil være «omtrent 60 prosent lengre». Også den neste versjonen vil være «mye bredere og høyere». Målet er å skape en struktur som er egnet for landing på uasfalterte overflater på månen eller Mars.

Nettstedet LabPadre hadde også en live feed av lanseringen. Med dem ser flyet slik ut i en samling:

Ifølge Musk kan kombinasjonen av Starship-romfartøyet og Super Heavy-rakettsystemet redusere kostnadene ved å sette noe i bane med en faktor på 1000. I tillegg vil et vellykket system snart muliggjøre hypersonisk reise rundt om i verden.

Før alt det er mulig, må SpaceX først bevise at Starships design virkelig fungerer. For dette formål er selskapet opptatt med å bygge, teste og lansere prototyper.

Mandagens «hop» er et avgjørende skritt som trengs for å utvikle nye prototyper og testlanseringer for å sette fremtidige stjerneskip i bane.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.