Sony bereidt zich voor om een nieuwe Xperia Tablet aan te kondigen

Sony bereidt zich voor om een nieuwe tweede generatie tablet aan te kondigen, genaamd Xperia Tablet, volgens waarnemers van de XDA-Developers forum, die op hun website niet alleen informatie over de nieuwheid, maar ook de eerste, vrij hoge kwaliteit beelden van het apparaat.

Dus, volgens XDA-ontwikkelaars, de Sony Xperia Tablet zal worden gebaseerd op een quad-core Nvidia Tegra 3 processor en draaien Android 4.0 ijs Sandwich, hoewel niemand sluit de mogelijkheid van upgraden naar Jelly Bean. Wat betreft het uiterlijk van de nieuwheid, te oordelen naar het beeld, zal de Xperia-Tablet een verdikking hebben van het bovenste deel van de behuizing, wat traditioneel is voor Sony, zodat het handiger is om het apparaat met één hand vast te houden, en trouwens, het geval van de nieuwheid is gemaakt van magnesiumlegering met aluminium en niet plastic, zoals zijn voorgangers.

Uitgerust met een 9,4-inch touchscreen met een resolutie van 1280 x 800 pixels, weegt de Sony Xperia Tablet precies 570 gr. en kan bogen op 1 GB RAM en 16, 32 en 64 GB ingebouwd flashgeheugen om uit te kiezen, een 8-megapixel hoofd-en 1-megapixel camera aan de voorkant, Wi-Fi, Bluetooth en 3G draadloze adapters, evenals een 6.000 mAh-batterij die tot 10 uur batterijduur in de Wi-Fi-modus garandeert.

Het is nog onbekend wanneer de Sony Xperia Tablet zal worden verkocht, omdat het apparaat nog niet eens is aangekondigd, echter, XDA-ontwikkelaars forums al informatie over de kosten van het nieuwe product, die zal worden beperkt tot $400 tot $600 voor de 16 GB-versie en 64 GB-versie van het apparaat, respectievelijk. Het is logisch om aan te nemen dat de versie van het apparaat met 32 GB geheugen kost in het bereik van $ 500.