Karriere

Søker du jobb i Corona-alderen? Disse gylne tipsene fra en Google HR-ekspert gir deg en bedre sjanse

Å finne en jobb var ingen garanti i februar, selv om arbeidsmarkedet var på topp. Fem måneder inn i en global pandemi har ikke gjort det enklere å søke.

Økende arbeidsledighet og en resesjon, som krymper den europeiske økonomien med 8,7%, bidrar heller ikke til å finne en drømmejobb. Eller noen funksjon.

Susie Song er rekrutterer og HR-spesialist for Google. Hun har også jobbet i samme rolle tidligere på LinkedIn og Samsung, blant andre.

I løpet av de siste syv årene har hun gjennomført tusenvis av jobbintervjuer. I disse utfordrende tider merker Song at venner, bekjente og til og med fullstendige fremmede ber henne om råd når hun finner arbeid.

For Business Insider listet Song opp sine gylne tips for å fiske etter en ny jobb.

Få hjelp fra noen i selskapet du vil jobbe i
Selvfølgelig starter søknad med en god CV, en klar LinkedIn-side og et feilfritt skrevet følgebrev (eller e-post). Det er en åpenbar måte å finne passende kandidater et sted i haugen. Men hvordan kommer du deg oppå papirtårnet?

Ved å verve noen i selskapet du ønsker å jobbe i.

Ifølge Song er henvisninger fra ansatte måten å øke bevisstheten om søknaden din på. Videre gir disse «innsidere» med seg en fordel: Du kan stole på oppdateringer under søknadsprosessen.

«Og hvis du er i den siste valgrunden med kandidater med de samme kvalifikasjonene og vellykkede intervjuer, kan et godt ord fra en forventningsfull kollega være avgjørende,» forklarer Song. Da må det være noen som kjenner deg og arbeidet ditt godt, understreker hun.

Hvis du ikke kjenner noen i organisasjonen, er det ikke en katastrofe, sier Song. «Finn ut hvem som jobber i teamet eller i avdelingen hvor du vil starte.»

Bruk LinkedIn, Twitter eller andre sosiale nettverk for å finne denne personen. «Be dem om å ha 15 minutter til å svare på spørsmål om deres rolle og teamet. Fortell oss om deg selv og be om en referanse.» På en høflig måte, selvfølgelig.

Vær realistisk om egnetheten din
Hvordan best å utarbeide en CV, det er hva bøker er skrevet om. Det bør beskrive en logisk karriereprogresjon og ikke inneholde irriterende feil. Og hvis stavemåten ikke er perfekt, kan du vinke til den jobben uansett.

Ifølge Song er den største feilen som søkere gjør, en feilvurdering: om de er kvalifisert for stillingen de leter etter. «Vær realistisk: er du egnet for denne jobben?»

På grunn av pandemien er det mer tilbud enn etterspørselen etter ansatte, så selv de mest kvalifiserte eller til og med overkvalifiserte søkerne vil slite. Så ta en god titt på CV og være realistisk om dine egne sjanser.

Skriv ned din CV til arbeidsgiverens krav
Etter å ha lest tusenvis av coverbrev og CV-er og avvist tusenvis av søkere, vet Song hva arbeidsgivere leter etter på dette første viktige kontaktpunktet: felles språk.

Ifølge HR-eksperten er det viktig at søkerne har nøkkelordene nevnt i ledige stillinger som gjenspeiles i deres CV. Vær for eksempel oppmerksom på at ord som «team», «konseptuell tenkning» eller «leder» er viktige for HR-ansatt som leser profilen din.

En annen støtte er å justere CVen for hvert program. Med søkeordene ovenfor, men også tar hensyn til minimumskravene til stillingen.

Ifølge Song er de viktigere enn du tror. «Du kan føle at du har akkurat rett i CVen din, men mange selskaper krysslessly av en liste over krav.»

Så det er opp til deg å eksplisitt understreke disse kravene i CV-en din.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.