SCHOONGEMAAKT VALELUNGA: Wilde stortplaats was voornamelijk bezaaid met bouwafval

De stad Pula, via het stadsbedrijf Pula Herculanea, blijft opruimen en herstellen van erkende locaties van illegale stortplaatsen om bij te dragen aan de bescherming van de natuur en het creëren van een esthetisch aanvaardbaar beeld van de stad.

Zo wordt het voornamelijk bouwafval gerehabiliteerd in de Valelunga-zone. Acht kubieke meter weggegooid spel, 3 kubieke meter grofvuil en 40 kubieke meter bouwafval werden genomen. Het volgt op de sanering van de grootste gedetecteerde stortplaats van illegaal afval, opnieuw in het valelungagebied, en vervolgens zal de Hydrobase zone en de omgeving van Štinjan worden gerepareerd.

Terugroepactie, tot nu toe is de sanering uitgevoerd vanaf een illegale stortplaats in de Monte Gira zone met grof, bouw- en stedelijk afval van in totaal 15 kubieke meter. Vervolgens, georganiseerd door de stad Pula, de VVV van de stad Pula, de Gemeenschap van Technische Cultuur Pula en het Kroatische Rode Kruis, voor vijfentwintig jaar op rij, een eco-actie schoonmaken pula en kustwateren in het gebied van zonka baai werd gehouden.

De onderwater sanering operatie verzamelde 10 kubieke meter zeebodem afval en nabijgelegen groene gebieden langs het kustgebied. Parallel met de werkzaamheden voor het schoonmaken van deze baai zette Pula Herculanea de schoonmaakactiviteiten van illegale stortplaatsen in het Valelunga-gebied voort, namelijk de weg naar Mandrak.