Automatisk reizen

Rekordmange bruktbilsalg på grunn av koronakrise – mange leter etter individuell transport

Fordi mange mennesker leter etter individuell transport på grunn av den globale pandemien, ble det solgt et rekordhøyt antall brukte biler i juli. Forrige måned, den månedlige rekorden, satt bare en måned tidligere, rapporterer bilhandelsforening BOVAG.

I juli ble totalt 126.172 personbiler satt tilbake. Det er opp 17,1 prosent fra juli i fjor. Økningen sammenlignet med måneden før er 4,4 prosent.

Forskning bestilt av BOVAG i mai fant at 175.000 mennesker som reiser med offentlig transport ønsket å kjøpe en bil. «Logisk, mange mennesker er nå på jakt etter former for individuell transport,» BOVAG styreformann Han ten Broeke tidligere sa om den økte interessen.

Enkelt sagt, vi vil heller reise alene enn å gå midt i en pandemi med en maske på toget.

Les også: Kjøpe brukte biler? Med disse tipsene kan du unngå en misbuy

Gjennom hele året har det vært litt færre solgte bruktbiler enn på samme tid i fjor. I år er det solgt 754.011 biler, nøyaktig 27 færre enn i de sju første månedene året før.

Antall solgte brukte elbiler i juli (1333) nesten tredoblet sammenlignet med juli 2019. I juni var det en økning på 160 prosent sammenlignet med samme måned året før. Elektriske brukte biler kjøpt siden begynnelsen av juni er underlagt et tilskuddsbeløp på 2000 euro.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.