Automatisk reizen

Reisegiganten TUI mistet 99 prosent av salget på grunn av korona – selv etter gjenåpningen var hotellbelegget bare en femtedel

Reisegiganten TUI, som også selger flybilletter, cruise og pakkeferier i Nederland, har hatt et forferdelig kvartal.

Siste kvartal var dominert av globale restriksjoner som gjorde det umulig å fly. Mange land hadde også sine grenser låst. Som et resultat ble alle TUIs aktiviteter stanset.

Som et resultat mottok Europas største turoperatør nesten ingen kontanter mellom april og juni. Salget falt til mer enn 71 millioner euro, en nedgang på nesten 99 prosent sammenlignet med for et år siden. Nettotapet var mer enn 1,4 milliarder euro.

Hoteller er knapt okkupert, bestillinger er mer enn 80 prosent lavere
I midten av mai begynte situasjonen å forbedre seg, og i juni ønsket flere land turister velkommen igjen. Som et resultat var TUI i stand til å gjenåpne 55 hoteller, 15 prosent av totalen. Likevel, fange opp forble. De gjenåpnede hotellene forble tomme eller knapt fylt, noe som førte til at gjennomsnittlig beleggsprosent var på 23 prosent.

TUIs cruiseskip forble i havn hele kvartalet på grunn av regjeringens råd om å suspendere disse turene. Cruiseskip ble funnet å være avlsområder for koronaviruset, på grunn av deres popularitet blant turister etter alder og begrenset plass for passasjerer å holde avstand fra hverandre.

Med bestillingene er situasjonen heller ikke å skrive hjem om: for denne sommeren er de mer enn 80 prosent lavere enn for et år siden. For å lokke flere reisende til å dra på ferie under corona, ble TUI tvunget til å senke prisene siste kvartal. De gikk ned med omtrent en tiendedel over den brede linjen.

TUI vil forbli på plass for tiden takket være støtte fra den tyske regjeringen og en omorganisering
For å fortsette å oppfylle sine økonomiske forpliktelser, mottar TUI bistand fra den tyske staten. Denne uken sikret reisegruppen ytterligere € 1,2 milliarder i nødkreditt, i tillegg til € 1,8 milliarder i bistand som allerede ble gitt i april. Det er en sjanse for at regjeringen vil kjøpe en eierandel i selskapet.

Videre er reisegruppen i ferd med omorganisering. I mai annonserte TUI kuttene til 8000 arbeidsplasser som følge av krisen. TUI krymper angivelig sin tyske luftfartsflåte, og mange reisebyråer blir stengt i Storbritannia. Konsekvensene av omorganiseringen for Nederland, der 2800 personer jobber, er ennå ikke klare.

TUI ser fremover med optimisme. Administrerende direktør Fritz Joussen håper at mange kunder som har hoppet over ferien i år ønsker å ta igjen neste år. Sommeren 2021 forventer gruppen å ha 145 prosent flere bestillinger enn det forrige anslaget for denne sommeren, hvis det ikke hadde vært noe koronavirus.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.