RECEPTIE VOOR JUBILARISSEN: Bedankt allemaal voor de “rivier” van het bloed die je deelt

Voor 100 bloeddonaties Zlatko Bašlin, Igor Kontošić, Esnaf Novljaković, Robert Savić en Bosiljko Tadic. De erkenning voor het hoogste aantal van 125 gulle bloeddonaties ontvangen door Kemal Šabić * Voor 75 bloeddonaties werden geprezen door Alen Kršulj en Zoran Moravac

In de aanloop naar De Dag van de Bloeddonor, die elk jaar op 25 oktober wordt gevierd, vanochtend in het Italiaanse gemeenschapsgebouw Pula – Circolo, ontving loco-burgemeester Elena Puh Belci jubileumbloeddonoren. Directeur van de City Society van het Rode Kruis Jasna Vekić, GDCK president Lorenzin Stefanovic en GDCK Health Programme Manager Helena Vidovic bedankte en presenteerde aan het jubileum bloeddonoren voor 50, 75, 100 en 125 bloeddonaties.

Jubileumdonoren van bloed en bloedplasma voor 50 geschenken zijn Jure Bedalov, Dorijano Bubić, Mauro Burić, Zlatko Cetina, Mirko Drageljević, Mile Juričić, Alen Kalister, Davor Maksić, Milorad Miškić, Milomir Petrović, Ognjen Rogošić, Ivan Sabo, Tomislav Sučić, Milisav Zarić, Jasmin Zukanović en Tomislav Zule. Alen Kršulj en Zoran Moravac werden geprezen voor 75 bloeddonaties, terwijl 100 bloeddonaties werden geprezen door Zlatko Bašlin, Igor Kontošić, Esnaf Novljaković, Robert Savić en Bosiljko Tadic. Kemal Šabić ontving de prijs voor het hoogste aantal van 125 gulle bloeddonaties.

– Ik denk niet dat burgers of donoren zich bewust zijn van hoe groot een deal we doen. Er is geen vervanger voor bloed, er is geen andere vloeistof die het leven van een man op een ziekenhuistafel zou redden. Dank u allen voor de “rivier” van bloed die u deelt. Ik wil dat je bloed blijft doneren, vooral omdat het betekent dat je gezond bent, vertelde Jasna Vekić, directeur van het Pula Rode Kruis, aan donoren. Loco-burgemeester Puh Belci bedankte het Rode Kruis voor het niet opgeven van het verzamelen en het toekennen van hulde aan bloeddonoren ondanks de uitbraak.

– (EN) We willen een boodschap sturen naar degenen die nog niet hebben besloten om naar de juiste plaatsen te gaan, dat is ons Rode Kruis en de afdeling Transfusie van Pula General Hospital en om iets nobels te doen voor zichzelf en voor hun buren. Ieder van ons die gezond is zou een plicht en verantwoordelijkheid om bij te dragen aan de gezondheid van onze gemeenschap – we hebben onze kinderen, ouderen en vrienden die misschien een dosis bloed nodig hebben, Puh Belci gezegd.