Pandemie vermindert koffieconsumptie in landhuizen en neemt toe in huishoudens

Tijdens het coronavirus pandemie, koffie consumptie in locales gedaald en huishoudelijke consumptie steeg, en online aankopen van de drank toegenomen, volgens een studie van de Speciality Coffee Association.

Uit de resultaten van het onderzoek blijkt dat sinds het begin van de pandemie de koffieconsumptie is afgenomen, vooral beïnvloed door lockdowns en de sluiting van horecagelegenheden over de hele wereld, meldt Julius Meinl.

Aan de andere kant is de koffieconsumptie thuis toegenomen, terwijl de koffieconsumptie buitenshuis is aangepast aan regels en maatregelen van sociale afstand.

De enquête wees ook op andere veranderingen in het consumentengedrag die wijzen op een herstel, zoals de eerder genoemde significante toename van 5,3 procent in online winkelen.

“Gezien de wereldwijde blokkade, beperkingen op beweging, sociale afstand en financiële impact op de consumptie, is het niet verwonderlijk om een aanzienlijke daling van de out-of-home verkoop te zien. Op korte termijn zal de industrie waarschijnlijk de effecten voelen, maar er is nog steeds reden voor optimisme. De toename van de online verkoop bewijst de vraag van de consument naar hoogwaardige koffie, en de vraag naar luxere artikelen kan op langere termijn groei stimuleren. De HoReCa-sector, die zich richt op het serveren van premium koffie en een hoogwaardige ervaring biedt, zal op de lange termijn klanten aantrekken, en bestaand en nieuw, aldus Julius Meinl, hoofd innovatie bij Julius Meinl, Christina Meinl.

Het bedrijf is naar verluidt de beste in de geschiedenis van het bedrijf in 2019, met een omzetgroei van 4,5 procent en een winstgevendheid van 15 procent.