Automatisk reizen

Mye interesse for Volkswagen ID.3, den store konkurrenten til Tesla Model 3 – Nederland har en venteliste

Den helelektriske Volkswagen ID.3 kan se frem til den store interessen til titusenvis av yngre kunder som aldri har kjørt en VW før.

For om lag 85 prosent av de 37.000 menneskene som har reservert en ID.3, er det den første Volkswagen som kjøper dem, melder Financial Times. En stor utvikling for den tyske bilprodusentens ambisjoner om å overliste Tesla i det elektriske markedet.

«ID.3 tiltrekker seg kunder som er omtrent ti år yngre enn gjennomsnittsalderen til våre kunder i Europa. Det er rundt 58 år gammel,» salgsdirektør Jürgen Stackmann fortalte den britiske næringslivsavisen.

I Nederland ble det opprettet en venteliste tidligere i år for folk som ønsker å kjøpe en ID.3. Ifølge Autovisie prøver den nederlandske importøren å få ekstra biler til landet vårt, og interesserte må registrere seg hos forhandleren eller importøren selv for å ende opp på ventelisten.

ID.3 er den første fullt designede bilen fra Volkswagen som en elektrisk modell. Tidligere elbiler var derivater av eksisterende bensin- og dieselmodeller.

Levering av ID.3 er forsinket på grunn av programvareproblemer, men forventes å starte i september. Ifølge Volkswagen tar det omtrent seks timer å lade bilen helt opp, og den har en rekkevidde på opptil 330, 420 eller 550 kilometer, avhengig av det valgte batteriet.

Produksjonsprosessen til ID.3 er helt CO2 nøytral, ifølge Volkswagen. De uunngåelige utslippene kompenseres av klimaprosjekter. Batteriet med høy volatilitet har en åtte års garanti eller opptil 160 000 kilometer drevet.

VW elektriske drømmer
Administrerende direktør Herbert Diess er fullt ut forpliktet til elbiler og tror Volkswagen kan spille en ledende rolle i dette. «Om fem til ti år vil det mest verdifulle selskapet i verden være et mobilitetsselskap, og det kan være Tesla, Apple eller Volkswagen», sier han.

Volkswagen ønsker bare å selge elbiler fra 2030.

For å bli den største elbilprodusenten i verden, er det svært viktig at ID.3 er vellykket. Salgsdirektør Stackmann er fornøyd med alle ordrene som allerede er gjort, men er skuffet over at de, som med andre VW-modeller, kommer for 85 prosent av mennene: «Jeg håpet på flere kvinnelige interesserte parter.»

Stackmann uttrykker også sin overraskelse i Financial Times at ordrene kommer hovedsakelig fra urbane regioner, mens i landlige områder er det generelt mye lettere å installere hjemmeladepunkter og utvalget av biler for de fleste landlige innbyggere er mer enn nok.

Tyskland har nylig doblet tilskuddet på elektriske biler som en del av € 130 milliarder corona reparasjonspakken. Tyskerne kan få en total rabatt på opptil 9000 euro på en elbil.

I Nederland volkswagen ID.3 1ST er tilgjengelig fra 37.990 euro, men da ender du opp på venteliste.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.