Karriere

Ledighet markedet plukker opp for bygging og installasjon teknologi – catering og rengjøring er fortsatt sliter

Antall ledige stillinger i nederlandsk virksomhet ble lagt til forrige måned. På balanse er antall ledige stillinger i de fleste næringer fortsatt under nivået på sammenlignbare perioder i fjor. Men minusene blir mindre.

Dette rapporteres av nettstedet Indeed basert på egne tall.

På næringsnivå er etterspørselen etter ledige stillinger relativt sterk innen bygg- og anleggsvirksomhet, sykepleie, anleggsteknikk og installasjonsteknikk.

I reiselivs-, hotell- og detaljhandelssektorene er det fortsatt betydelig færre ledige stillinger enn ett år tidligere.
– Oppgangen i ledighetsmarkedet fortsetter, sier Arjan Vissers, som er ansvarlig for strategien i Indeed Benelux. » De hardest rammede sektorene henger fortsatt etter for å tiltrekke seg nye arbeidere som helhet, men det første skrittet fremover er tatt. I tillegg har ferieperioden og det faktum at mange mennesker drar på ferie i Nederland en positiv innvirkning på disse tallene.

Vissers bemerker at nye ledige stillinger, det vil si ledige stillinger som er lagt ut de siste syv dagene, har gjort det bedre i det siste enn de var for et år siden. «Et godt signal for den kommende perioden. Der vi normalt ser at ledigheten minker noe i sommerperioden, rekrutterer arbeidsgivere nå arbeidere igjen etter at de har blitt tvunget til å bremse ned.

Snekkere, selgere og pakkepersonell ønsket
Når det gjelder individuelle yrker, har Indeed utarbeidet en liste over de 10 beste jobbene med flest ledige stillinger og jobber der etterspørselen øker mest.

Det var mye etterspørsel fra arbeidsgivere i juli, spesielt for snekkere, selgere og sykepleiere.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.