Smalltalk

Kanadisk brygger sier beklager for ‘pubic øl’

Den kanadiske bryggeren Hell’s Basement Brewery har valgt et svært uheldig navn med Huruhuru for en blek øl introdusert for to år siden. Det betyr ikke «fjær» i Maori, som bryggeren trodde, men «kjønnshår».

Den velkjente Maori Te Hamua Nikora påpekte i en video på Facebook den faktiske betydningen av huruhuru i språket til de opprinnelige innbyggerne i New Zealand.

«Noen kaller [bruken av vårt språk] et tegn på takknemlighet, jeg kaller det bevilgning,» sa han. «Slutt å gjøre det og bruk ditt eget språk»
Hell’s Basement Brewery ønsket å bruke ordet «vår» fordi sommerd øl ville være så «lett som en fjær», men nå beklager oversettelsesfeilen:

«Vi erkjenner at vi ikke visste at begrepet Huruhuru er en referanse til kjønnshår, og at det ville ha vært bedre å søke råd fra noen i Maori samfunnet enn å konsultere en online ordbok,» bryggeriets eier Mike Patriquin fortalte kanadiske kringkasteren CBC. » Vi ønsker å gjøre det klart at det ikke var vår intensjon for oss å passende Maori kultur eller å fornærme folk på noen måte. Vi beklager til alle som føler seg fornærmet.»

Bryggeren kommer til å endre navnet nå, men det er ennå ikke klart hva.

Te Hamua Nikora har også åpnet en butikk i New Zealand hovedstaden Wellington som selger Huruhuru Autentisk skinn. Der var også navnet basert på en oversettelsesfeil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.