ISTRA 1961 LINKS EN ZONDER CAPTAIN Doelman Josip Čondrić zet zijn carrière voort in de Russische Premier League

De uittocht op “Drosina”, die werd verlaten door doelman Josip Čondrić, gaat door. De captain van Istrië tekende in 1961 een tweejarig contract bij Rotor uit Volgograd, een nieuw lid van de Russische Premier League, en kreeg daarmee het mooiste cadeau voor de recente 27e verjaardag.

Čondrić bracht twee seizoenen in Pula door, waarin hij 58 wedstrijden speelde in de Eerste Kroatische Beker en één in de Kroatische beker, en Rotor zal de eerste buitenlandse club in zijn carrière zijn. Na afscheid te hebben genomen van zijn ploeggenoten vertrok Čondrić gisteren naar Zagreb, waar hij zijn visum zal afwikkelen, gevolgd door een vlucht naar Rusland waar hij bij aankomst een medische keuring zal ondergaan.

– Istrië 1961 was de grootste club in mijn carrière tot nu toe en dit zal zeker een stap omhoog voor mij op alle gebieden, van de organisatie, om het feit dat ik zal presteren in een competitie waarvan de leden zijn uitstekende clubs als Zenit, CSKA, Dinamo en Spartak uit Moskou. Ik ben me ervan bewust dat ik dagelijks bewijs, maar dit is iets wat ik heb willen mijn hele leven en droomde over, en nu heb ik de kans en ik hoop om het te gebruiken, Čondrić gezegd. – (EN) Ik wil Istrië bedanken in 1961, de administratie, het personeel, de teamgenoten en de fans, en vooral dank aan Silvana, Vladi en Ervin die altijd sprong in wanneer ik iets nodig had. Ik heb twee prachtige jaren in Pula doorgebracht en ontmoette veel goede mensen die van deze club houden.