Karriere

Innen 2030 vil 30% av kontorene være fleksible – 9 til 5 vil være foreldet, spår en amerikansk eiendomsgruppe

Om ti år vil om lag en av tre ansatte jobbe på et fleksibelt kontor. Da blir det tradisjonelle kontoret, der folk er ventet mandag til fredag fra 9 til 5, mer og mer et unntak.

Dette er hva den amerikanske eiendomsgruppen JLL mener etter å ha undersøkt virkningene av koronakrisen på kontormarkedet. Rundt 3000 kunder deltok, inkludert store nederlandske arbeidsgivere.

Av alle kontorbygg over hele verden som ble leid i fjor, var mellom 10 og 20 prosent fleksible arbeidsplasser, anslår eiendomsgruppen. JLL spår at etterspørselen etter fleksible kontorlokaler vil fortsette å øke som følge av koronakrisen.

Bare til kontoret for å se og møte folk
Ansatte vil bare gå til kontoret for å møte og møte folk, mener JLL. Det virkelige arbeidet, som folk trenger å fokusere på, vil bli gjort spesielt hjemme.

I noen land blir arbeidsplasser mer romslige fordi det er behov for mer plass til disse møtene. I Nederland er dette mindre nødvendig, fordi en ansatt i vårt land allerede har et gjennomsnitt på 12 til 15 kvadratmeter til sin disposisjon. «Dette er ganske bredt internasjonalt,» forskningssjef Sven Bertens fortalte De Telegraaf.

JLL forventer ikke et stort overskudd av kontorer i Nederland på kort sikt, selv om noen store tjenesteleverandører kan være i stand til å selge halvparten av kontorgulvet på grunn av alt det fleksible arbeidet.

Det er ikke en type fleksibelt kontor
Hvilken form fremtidens fleksible kontor tar er fortsatt uklart. I infografikken nedenfor viser JLL hvor mange alternativer arbeidsgivere kan velge.

Et selskap kan for eksempel kjøpe et abonnement på et nettverk av delte arbeidsområder eller midlertidig tilbakekalle et skreddersydd kontor. Mindre selskaper kan kanskje velge enda mer fleksibilitet ved å bestille mellomrom for en del av dagen eller flere timer.
Ved ikke lenger å være avhengig av et stort fast bygg, kan bedrifter reagere på det økende behovet for ansatte om ikke å reise langt til kontoret.

«Større arbeidsgivere vurderer å leie et flex-kontor på forskjellige steder, og skape mindre kontorknutepunkter over hele landet, i stedet for en migrasjon til et sentralt punkt», sa Bertens til De Telegraaf.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.