Smalltalk

Ikke bruk maske på travle steder i Amsterdam? Boten er € 95 – men du får først en advarsel

Hvis du ikke bruker en maske i visse deler av Amsterdam fra onsdag, risikerer du en bot på 95 euro.

Plikten til å bære en maske for alle i alderen tretten og over gjelder i fem travle steder i sentrum: Red Light District, Kalverstraat, Albert Cuypstraat, Nieuwendijk og Plein ’40-’45.

Eksperimentet med å gjøre munncaps obligatorisk på disse stedene tar tre til fire uker. Etter det vil kommunen vurdere. Det nye tiltaket vil iverksette tiltak på onsdag klokken 09.00.

På Red Light District, Kalverstraat og Nieuwendijk må besøkende ha på seg maske dag og natt, både i butikker og på gaten. På markedene på Albert Cuypstraat og Plein ’40-’45 gjelder forpliktelsen i markedstider. Flere områder kan legges til i nær fremtid.

Ifølge sikkerhetsregionen er bruk av en ikke-medisinsk maske, både på gaten og i butikker, nødvendig på steder der det er stramt og travelt og hvor andre tiltak ikke fungerer tilstrekkelig eller fører til uønskede økonomiske effekter. Plikten erstatter ikke regelen om å holde 1,5 meter unna.

Personer som ikke overholder gacap plikten er ikke umiddelbart bøtelagt. «Vi kommer til å appellere til folk først og gjør alt vi kan for å få dem til å frivillig sette masken på i de utpekte områdene,» sa en talsmann for sikkerhetsregionen.

«Vi kommer ikke til å skrive bøter i den første perioden av eksperimentet. Å dele ut bøter er ikke et mål i seg selv, vi forventer at folk overholder plikten til å bære, for sin egen helse og for andres.»

Også munnhette plikt i travle steder i Rotterdam
Også i Rotterdam, fra onsdag mellom 06.00 og 22.00, gjelder et maskeringskrav i en rekke områder i byen, inkludert Coolsingel, Lijnbaan og innendørs kjøpesentrene Alexandrium og Zuidplein. Mengden av boten er ennå ikke offentliggjort.

Professor i jus og samfunn Jan Brouwer ved Universitetet i Groningen sa i forrige uke at ordførere ikke har lov til å innføre et gabblingkrav i sin by eller region. Han forventer ikke at dette skal holde opp i retten, fordi det ikke er noen spesiell korona lov for en slik plikt.

Den nederlandske BOA Association sa det var «unødvendig komplisert» at det nå er lokale forskjeller i å bruke masker. Fagforeningen argumenterte for forpliktelsen til å bli brukt på alle overfylte steder.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.