Automatisk reizen

Hvis du skal på ferie til et område som allerede hadde kode oransje eller rød for corona, kan det koste deg lønnen din

Med det økende antallet lokale utbrudd av koronavirus i Europa øker risikoen for nederlandske folk på ferie i utlandet. I tillegg er det en viktig forskjell mellom regioner som allerede hadde risikokode oransje eller rød før ferierendes avgang, og regioner som var gule ved avreise.

Utenriksdepartementet bruker fargekoder for høyrisikoområder i forhold til koronavirusutbrudd. Disse justeres med jevne mellomrom. Barcelona, for eksempel, fikk koden oransje på mandag, selv om det var gult før.

Her kan du følge gjeldende status for fargekoder. Kartet nedenfor gir en oversikt over spilltilstanden per 21.

Skillet mellom gult på den ene siden og oransje /rød på den andre er tatt hensyn til av arbeidsgivere når arbeidere blir sittende fast på ferie på grunn av en lokal corona utbrudd.

En beholdning fra NRC viser at hvis ansatte forlot når koden gul var på plass, kan de vanligvis stole på coulance hvis de blir sittende fast. Ansatte som ikke kan jobbe eksternt fra sin ferieadresse vil fortsatt bli betalt lønn.

Ellers, hvis du drar på ferie til et område som allerede hadde koden oransje eller rød når du forlater. Hvis du sitter fast og ikke kan jobbe eksternt, kan det hende at arbeidsgiveren ikke betaler lønn.

Det er ingen enhetlig politikk i denne forbindelse. Ansatte vil derfor gjøre det bra for å sjekke med arbeidsgiveren sin før de drar utenlands på ferie for å spørre hva de bruker som maksim. Da vet du risikoen du kjører med en utenlandsk tur i coronatime.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.