Automatisk reizen

Elbiler kjører mer skade og deler koster mer – dette er hva du kan forvente til høyere premier for bilforsikring

Elektrisk kjøring er fremme, og i øyeblikket 2% av bilistene kjører en elbil, men den gruppen forventes å utvide i de kommende årene.

Dette fremgår av forskning fra Pricewise og markedsforsker Panel Insight blant tusen respondenter. I den sier 31 prosent av bilistene at de vil kjøre elektrisk innen fem år.

Tidligere rapporterte Business Insider at 13.000 elbiler var forventet å bli lagt på veien i første halvdel av dette året. Det var over 14 000. Den ekstra tilskudd på elektriske biler som ble tilgjengelig per 1 juli kunne presse opp etterspørselen, spådommen var.

Selv i begynnelsen av juli var spørsmålet om, til tross for en subsidierabatt på EUR 4000 for nye elbiler, enkeltpersoner var forberedt på å bruke titusenvis av euro i koronapandemien. Dette viste seg å ikke være noe problem for noen: tilskuddspotten for nye elbiler er allerede tom for i år.

Med en elbil trenger du ikke å bekymre deg for en «roettaks», men det er andre ting som kan gjøre elektrisk kjøring dyrere. For eksempel er kjøpskostnadene ofte høyere og sikre din plug-in bil er også dyrere, prismessig rapporter basert på informasjon fra Guardian & Guardian Insurance.

Dobbelt så sannsynlig å skade elbil
Guardian & Guardian Insurance ser at elbiler er mer enn dobbelt så sannsynlig å forårsake skade som drivstoffbiler. Mens drivstoffbiler forårsaker skade i gjennomsnitt en gang hvert 8 år, gjør plug-in biler det i gjennomsnitt en gang hvert fjerde år. En tung, luksus elbil er enda litt av en hit en gang hvert tredje år.

Denne kategorien er også oftere involvert i ulykker enn drivstoffbiler: «Antall skader er det ikke mindre enn 40 prosent høyere enn gjennomsnittlig antall skader blant nederlandske biler. Sjåfører av små elbiler, derimot, er 10 prosent mindre sannsynlig å ha en ulykke, sier Pricewise.

– Ikke bare er elbiler ofte dyrere å kjøpe, men de består også av dyrere deler, noe som gjør det mye dyrere å reparere eller erstatte dem i tilfelle skade, sier Hans de Kok, direktør i Pricewise.

Dyrere deler og ikke-godkjent sikkerhetsklasse
Dette betyr høyere forsikringspremier for elbiler, også fordi mange forsikringsselskaper ikke gjenkjenner bilsporingssystemet til Teslaer som en offisiell sikkerhetsklasse. «Valget i antall bilforsikringer for en elbil er derfor
mye mindre og raskt dyrere, sier De Kok.

Men hvor mye høyere er premien for en elbil sammenlignet med en drivstoffbil?

Business Insider ba Pricewise om å liste opp premiene for tre modeller, som inkluderer både drivstoff og en elektrisk variant. Nedenfor finner du modellene av Opel, Volkswagen og Peugeot som står på spill, og egenskapene til bil og forsikringstaker som Pricewise sammenligner forsikringen.

Sammenlign drivstoff og elektrisk variant
Det bør bemerkes at drivstoff og elbil av samme merke forblir forskjellige biler og den ene er dyrere enn den andre. Se under egenskapene og de tre modellene (med ny verdi) som forsikring søkes om.

Funksjoner:

byggeår for bilen: Jan. 2020
Automatisk
Fødselsdato: 01-01-1980
Postnummer hvor du skal være forsikringstaker: 1114 AN, husnummer 37
10 år skadefri
10 001 – 12 000 km
Allrisk forsikring (WA + full airframe)
Modeller:

Volkwagen Golf (1.5 Tsi HL BNS R 5-dørs): € 36,730,-
Volkswagen E-golf (E-Dition 5-dørs) kr 329,-
Opel Corsa (1.2 Utgave 5 dører): €21,250
Opel Corsa-E (E-Launch utgave 5-dørs): € 33,999,-
Peugeot 208 (1.2 Puretech Aktiv 5-dørs): € 21.700,-
Peugeot E-208 (EV 50 KWH Aktiv 5-dørs): €35,250
For å gi et inntrykk av premium forskjellen, vi side satt de fem laveste premiene for drivstoff og elektriske varianter per merke.

Vær oppmerksom på at drivstoffvarianten har et annet sett med forsikringsselskaper enn den elektriske modellen. Premiene som er sidestilt for hvert merke er derfor ikke fra samme forsikringsselskap. Dette er forskjellige forsikringspoliser med ulike vilkår, for eksempel overskytende eller ikke. Derfor, under hvert diagram er det to linker til full oversikt over forsikring.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.