Karriere

Dette jobbintervjuet avslører mest om en kandidat, ifølge en senior Microsoft HR-leder

Som mange store teknologiselskaper leter Microsoft etter ansatte med gode IT-ferdigheter som kan jobbe godt sammen i et team og fokuserer på problemløsning.

Men det er en egenskap som er enda viktigere: «Teknisk kunnskap er selvfølgelig viktig for et teknologiselskap som vårt. Men det som betyr minst like mye, eller enda viktigere, er tankegangen til en søker,» Personalsjef Markus Köhler i Microsoft Deutschland fortalte våre kolleger på Business Insider Deutschland.

» Vi ser etter folk med en «vekst mentalitet». Så nysgjerrige mennesker som ønsker å utvikle seg og fortsette å lære, sier Köhler. «Du må også føle deg komfortabel med oss, og det betyr at forandring gir deg energi og ikke negativt stress.»

Om noen har riktig mentalitet er ikke så lett å utlede fra en CV.

Köhler har et favorittspørsmål for å lære mer om mentaliteten til søkere. Et av de vanskeligste spørsmålene han liker å stille er:

«Hva var den største feilen i karrieren din?»

Det er ofte en utfordring å snakke om ting som har gått galt. – Med dette spørsmålet kan man se veldig tydelig hvordan noen har å gjøre med det, forklarer Köhler.

En søkers svar gjør det klart om noen kan innrømme feil og hva de har lært av dem. Dette gir ikke bare rekrutterere innsikt i hvordan en kandidat løser problemer, men også hvordan noen håndterer sine egne svakheter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.