Karriere

Dette er de 10 viktigste egenskapene og vanene til mentalt motstandsdyktige mennesker

Coronayear 2020 har forårsaket mye stress for hele verden. Pandemien, de uventede nedstengningene, de mange dødsfallene og det store tapet av jobber krever mye av vår motstandskraft. Mange er redde for at vi etter denne vanskelige perioden aldri vil gå tilbake til det normale.

Men i motsetning til populær tro, kan selv folk som har lidd traumer komme seg godt og gjenoppta sine normale liv. I noen tilfeller kommer traumatiserte mennesker ut av en tøff periode.

Mange vanlige mennesker har oppnådd ufattelige ting etter at de har opplevd traumer. Fra nederlenderen Maarten van der Weijden, som led av leukemi og senere vant OL-gull, til en blind mann som rodde over Atlanterhavet og en kvinne som overlevde folkemordet i Rwanda og ble utnevnt til direktør for National Holocaust Museum av den tidligere amerikanske presidenten Barack Obama.

Alle disse «super overlevende» har klart å forvandle sin tøffeste utfordring til sin største suksess.

Transformasjonsprosessen
Prosessen med superoverlevers består av dype refleksjoner, overfor den harde virkeligheten, forlate tidligere mål og formulere nye mål. Det betyr ikke at baren går ned, men at du bare setter nye realistiske mål basert på dine nåværende evner.

Det er viktig – kanskje for mange overraskelser – å slutte å tenke positivt og begynne å tenke realistisk i stedet. Unngå den komfortable incantation formelen «alt vil bli bra», men spør deg selv det modige spørsmålet «hva neste?».

Å nekte eller unngå en vanskelig situasjon kan være hyggelig på kort sikt, men kan gjøre mye skade i det lange løp.

Dette er 10 trekk og vaner av mentalt motstandsdyktige mennesker som de bruker til å reversere sine traumer:

1. De gjør mindfulness. Bli oppmerksom på hva som skjer, hvordan du føler deg og hva dine muligheter er. Psykolog Linda Graham beskriver dette som «evnen til å pause, ta et skritt tilbake, reflektere, endre perspektiver, skape alternativer og velge smart.»

2. De puster sakte og dypt. Hvis du er stresset, fungerer ikke immunsystemet optimalt, og risikoen for psykiske eller fysiske problemer øker. Å puste fra membranen, spesielt i stressende situasjoner, hjelper deg med å holde føttene på bakken og bedre takle livets utfordringer.

3. De beskriver sine følelser veldig nøyaktig. Å uttrykke følelsene dine hjelper deg med å finne en løsning på hva som plager deg. Forskning viser at den delen av hjernen din som styrer følelsene dine kommer til å hvile når du kan beskrive følelsene dine nøyaktig.

4. De reflekterer. Du lærer av å se nøye på dine handlinger, din oppførsel og vilkårene du velger og blir klokere. Bare ikke dvele i «hva om» og «Jeg skulle ønske jeg hadde» det.

5. De endrer tankegangen. Forskning har vist at supersy mektige mennesker føler at de har kontroll over hva som skjer i livet. Deres tankesett tillater dem å takle bedre med tilbakeslag og få mest mulig ut av enhver situasjon.

6. De leter etter mening. Undertrykk har en tendens til å se deg selv som et offer og spørre deg selv ‘Hvorfor meg?’ I stedet, prøv å finne mening i hva du går gjennom og se det som leksjoner for en tilfredsstillende fremtid.

7. De tilgir. Dvelende i sinne eller harme hjelper deg ikke lenger. Tilgivelse bryter de mentale og følelsesmessige båndene til fortiden og lar deg fortsette.

8. De bruker nettverket sitt. Forskning viser at ekstroverter ofte er mer motstandsdyktige fordi de søker støtte. Nettverket ditt kan inkludere sjefen din, kolleger, ektefellen din, familiemedlemmer, venner og helsepersonell.

9. De har sine følelser under kontroll. Hvis følelsene dine står i fare for å få overtaket, prøv å kontrollere dem med teknikker som dyp pusting, telling til ti, ta et skritt tilbake og snakke sakte.

10. De viser sin takknemlighet. Å lære å sette pris på hva vi har og hvem vi er i stedet for å klage på det vi mangler, er en kraftig teknikk for å reversere stressende og negative følelser. Takknemlighet skaper besluttsomhet, noe som gjør at du kommer tilbake sterkere enn noensinne.

Forfatter Kristin Harper er administrerende direktør i selskapet Driven to Succeed, LLC dedikert til emosjonell intelligens. Hun er også forfatter av boken ‘The Heart of a Leader: 52 Emotional Intelligence Insights to Advance Your Career.’

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.