Karriere

7 måter å imponere rekrutterere i de første 5 minuttene av et jobbintervju

Førsteinntrykk er vanskelig å slette, spesielt i et 30-minutters jobbintervju.

Så du ønsker å imponere rekruttereren så snart som mulig. Det er et spørsmål om forberedelse, slik at selv om du blir nervøs, vet du hva du skal gjøre.

Nedenfor er de beste strategiene for å få en god titt på de første minuttene – eller tidligere.

Sørg for at du er til stede 10 til 15 minutter i forveien.
Å være sen er en skuffelse. Men å komme så tidlig som mulig er ikke nødvendigvis en pre heller. Business Insider har tidligere snakket med en rekke karriereeksperter. De ble enige om at det er mest ideelt å ankomme ti til femten minutter i forveien.

Hvis du kommer tidlig, kan det føre til irritasjon av personen du har samtalen med, fordi han eller hun også har andre ansvarsområder.

Vær høflig mot resepsjonisten.
Det er øyne overalt, spesielt ved disken. Noen rekrutterere eller ledere ringer resepsjonisten for å spørre hvordan du oppførte deg før søknaden. Reaksjonen til den personen kan påvirke sjansene dine.

Rick Going, administrerende direktør i Tupperware, sa noe lignende. Etter hvert jobbintervju han tar, spør han resepsjonisten hvordan han/hun ble behandlet av kandidaten.

Få øyekontakt når du møter personen.
Hvis personen du snakker med kommer for å hilse på deg, sørg for at du ser på dem. Et ustabilt blikk viser ikke tilgjengelighet eller karisma.

En studie av forskere ved Northeastern University (Boston, USA) ba en testgruppe om å se videoer av fremmede som snakker med hverandre for første gang, og deretter å anslå hvor intelligente «fremmede» er. Studien fant at folk som gjør regelmessig øyekontakt virker mer intelligente enn folk som ikke gjør det.

Gi et fast håndtrykk. Eller øv på en alternativ hilsen.
er viktig ved førsteinntrykket. En 2008 studie i Journal of Applied Psychology fant at studenter som kom inn med et fast håndtrykk er mer sannsynlig å bli ansatt. Rekruttererne ble ikke bedt om å se på håndtrykket.

Selvfølgelig er et håndtrykk utelukket i koronatider. Det er nå mange alternativer for å hilse på noen, fra hodet nikk til å heve hånden. Øv på dette på forhånd, slik at du vil føle deg trygg.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.