Smalltalk

14 bilder av Hajj i Mekka på 1,5 meter unna – det er hvor stor forskjellen er med den «normale» pilegrimsreise

Hajj, den årlige pilegrimsreisen til Mekka i Saudi-Arabia, ser mye annerledes ut i år. På grunn av koronapandemien gjelder strenge helsetiltak og et svært begrenset besøkende maksimum.

Mens Mekka, som den helligste byen muslimer i denne perioden, normalt mottar rundt 2,5 millioner pilegrimer fra hele verden, bare 10.000 mennesker fra Saudi-Arabia var velkomne.

Muslimer er pålagt å delta i Hajj minst en gang i livet hvis de er økonomisk og fysisk i stand til å gjøre det.

Se nedenfor bilder av pilegrimene iført masker og holde sosial avstand under denne ukens drastisk innskrenket Hajj.

I forrige uke deltok tusenvis av muslimer i Hajj, den årlige pilegrimsreisen til Mekka.

På grunn av koronapandemien var den fem dager lange pilegrimsreisen, som alle muslimer som er i stand til å delta minst en gang i livet, svært forskjellig fra vanlig.

For første gang i historien stengte Saudi-Arabia sine grenser til muslimer som ønsket å delta på Hajj. Bare 10.000 mennesker var velkomne fra selve riket.
30 prosent av de 10.000 saudiene som var velkomne i Mekka var fra koronaviruset som ble gjenvunnet helsearbeidere. De ble valgt som et tegn på takknemlighet.
Årets 10.000 besøkende står i sterk kontrast til de ca. 2,5 millioner hovedsakelig utenlandskfødte muslimene som normalt kommer til Mekka. Bildet nedenfor rundt den hellige svarte steinen Kaäba viser tydelig forskjellen mellom 2018 og 2020.
Pilegrimene måtte søke på nettet, og sa at de ikke lider av en terminal sykdom og ikke viser noen symptomer på koronaviruset. Folk som aldri hadde deltatt i Hajj ble prioritert.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.